Κα Νίκη Π. ετών 58

Μάγκες μου, λεβέντες, τσαούσες και λεβέντισσες μου, σας χαιρετώ. Μην αφήνετε ανοχύρωτη την ψυχή σας. Κλείστε τ’ αυτιά σας στις “σειρήνες” της πρόκλησης, της δόλιας διαφήμισης και των παθών. “Κλείστε και ασφαλίστε την Κερκόπορτά” σας… Καιροφυλακτούν πολλοί. Σταθεροποιηθείτε και “πάρτε” τον έλεγχο του “τι εισέρχεται απ’ το στόμα σας”, τροφή, ποτά, κάπνισμα, ουσίες,… Σταματήστε (αν κάνετε) κακό στον εαυτό σας, όσο πιο γρήγορα μπορείτε.
Μην “ακρωτηριάζετε” άλλο την ψυχούλα σας, με μολυσμένες σκέψεις. Χαρίστε της υγεία, ενέργεια, ζωή, χαρά…
Να γίνετε μεταξύ σας “κρίκοι” αλληλοσυμπαράστασης, σ’ αυτή την προσπάθειά σας. Προφυλάξτε την “αχίλλειο πτέρνα σας”.
“… κι αν κάποτε… κι αν είσαι τυχερός, ξεκίνα πάλι”, από το τραγούδι: το “δίχτυ”, του Σταύρου Ξαρχάκου.
Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τον ανεμοστρόβιλο της φιγούρας… Στον τοίχο κάποιου μάρκετ έγραφε: ”σάπια τροφή= σάπια ζωή”. Αλλού έγραφε: “ Φανταχτερό αυτοκίνητο- μίζερη ζωή”.
Φερθείτε από μας τους γονείς σας, πιο “έξυπνα”, “μεθοδικά”, αναπτύξτε την διορατικότητα σας, να εφαρμόσετε την παροιμία: “απλώνω τα πόδια μου, μέχρι κει που φτάνει η κουβέρτα”
Για να μην πείτε όπως είπαμε εμείς: “πήραμε την ζωή μας λάθος κι αλλάξαμε ζωή”, από το τραγούδι: “Άρνηση, στο περιγιάλι το κρυφό”, του Γιώργου Σεφέρη.
Σας εύχομαι να μην είστε εσείς η γενιά που οι προβλέψεις των (ειδικών) λένε ότι όλες οι ασθένειες θα αυξηθούν ραγδαία. Βάλτε φραγμό στο κακό, για να μην σας “κυβερνά”, για να μην σας “κατευθύνει και σας κάνει κουμάντο”.
Αγαπήστε τον εαυτό σας περισσότερο κι αγωνιστείτε… κρατείστε την σωματική και ψυχική σας υγεία στο μεγαλύτερο δυνατόν βαθμό. Για να χαρείτε περισσότερο. Για να μη γίνεται “έρμαια” των ασθενειών… για να μην εργάζεστε και ένα μέρος του προϋπολογισμού σας, “πηγαίνει” για τις θεραπείες και πάνω απ’ όλα για να παραμείνετε μάγκες, λεβέντες και λεβέντισσες.
Σας εύχομαι ο Θεός να σας ευλογεί και να γίνετε λεβεντόγεροι και λεβεντογιαγιάδες.
Ψάξτε, βρείτε και αγαπήστε τον “Ύμνο της αγάπης”, του Απ. Παύλου. Τραγουδήστε τόσα όμορφα, διδακτικά και ενθαρρυντικά τραγούδια… Μεταξύ των πολλών “ο καθρέφτης” του Φοίβου Δεληβοριά και άλλα πολλά.
Εξαλείψτε απ’ το λεξιλόγιό σας την λέξη: “απελπισία”. Αντικαταστήστε την με: “την ελπίδα” και “την αισιοδοξία”.
Μην απογοητεύεστε!
Θα τα καταφέρετε!!!… Μπορείτε, μπορείτε, μπορείτε!
Σας εύχομαι να μην πείτε στον εαυτό σας: “… τα καλοκαίρια τα’ χασα κι έφτασα στο χειμώνα”. Από το τραγούδι: “του μικρού βοριά”, του Μίκυ Θεοδωράκη, αλλά να πείτε “… τις πιο όμορφες μέρες, δεν τις ζήσαμε ακόμα…” από το τραγούδι: “η πιο όμορφη θάλασσα”, του Μάνου Λοΐζου. Σας αγαπάμε! “Ακουμπήστε” στον ώμο μας, όταν “κουράζεστε”… Γεια σας μάγκες μου, λεβέντες, τσαούσες και λεβέντισσες. Ο Θεός και η Παναγιά μαζί σας!

558 niki 58

183 votes, average: 1,00 out of 1 (183 votes, average: 1,00 out of 1)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...Loading...

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_markup() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 598

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_get_image() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 156

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_list_network_options() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 166
apostoli