Κα Ευγενία Κ. ετών 72

Παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας.
1η Οκτώβρη!! Ημέρα αφιερωμένη στην 3η ηλικία, που είναι η περίοδος της ζωής που δεν μετριέται με τα χρόνια και δεν είναι παρά ένα βιολογικό χρονικό διάστημα, που στη σημερινή εποχή μετά την αλματώδη, εξέλιξη και βελτίωση των συνθηκών της ζωής και την αύξηση του μέσου όρου ζωής, οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια!!! Δεν ανήκουν βέβαια στη παραγωγική τάξη, αλλά δεν παύουν να προσφέρουν με την εμπειρία, τις γνώσεις, τη σοφία των χρόνων και την ενεργό συμμετοχή τους στο γενικό σύνολο όπου (και όταν μπορούν) χρειαστεί.
Στην ηλικία αυτή ΑΕΙΘΑΛΕΙΣ σαν τα καταπράσινα δένδρα που όλο το χρόνο ομορφαίνουν την φύση και που η ρίζα τους κρατά το δέντρο του πολιτισμού και της εξέλιξης ριζωμένο βαθειά στη γη, και ΠΕΖΟΠΟΡΟΙ στις ανηφοριές, στα ισιώματα, στους κακοτράχαλους γκρεμούς, προχωρούν δείχνοντας στις νεότερες γενιές ότι η εργατικότητα, η ζωντάνια, η δημιουργικότητα, δεν έχουν ηλικία. Κι αυτό το πετυχαίνουν μένοντας δραστήριοι σωματικά και πνευματικά. Δεν ζητούν πολλά!!! Ζητούν συμπαράσταση, αγάπη, βοήθεια όταν και όποτε την χρειαστούν, ζώντας τις όλες τις μικρές φτερωτές χαρούμενες στιγμές της ζωής!
Και δεν είναι λίγες, είναι ΑΠΕΙΡΕΣ!!! Ας τους βοηθήσουμε να τις βρουν, στην λουλουδιασμένη γλάστρα της αυλής μας, σε μια βαθειά ανάσα σε μια ηλιόλουστη πλαγιά, σε μια οικογενειακή γιορτή με ένα ποτηράκι κρασί, με μια ανοιχτή αγκαλιά, μ’ ένα χάδι, μ’ ένα φιλί, με μια συγνώμη, μ’ ένα ευχαριστώ, μ’ ένα δάκρυ χαράς, μ’ ένα γέλιο, μ’ όλες αυτές και πόσες άλλες χαρούμενες νότες!!
Ευτυχώς στην εποχή μας υπάρχουν μέσα άπειρα να καλύπτουμε τις τυχόν δυσκολίες τους (λόγο ηλικίας και μη καλής λειτουργίας ορισμένων οργάνων).
Κι έτσι θα παραδειγματίσουμε και τις νεώτερες γενιές!!!
Προσέχοντας να μην αφήσουμε αυτές τις χαρούμενες νότες να γλιστρήσουν από το πεντάγραμμο της ζωής τους και χάσουν την μελωδία τους!!!
Μην τσαλακώσουν τα εύθραυστα φτερά τους!! Μην αφήσουμε να γλιστρήσουν μέσα από τα χέρια μας, ας τους χαρίσουμε ότι μπορούμε για να είναι ευτυχισμένοι!
1η Οκτώβρη!! Παγκόσμια Ημέρα 3ης Ηλικίας!! Είναι ωραίες οι γιορτές και η καθιέρωσή τους!! Όμως η 3η ηλικία υπάρχει και μας χρειάζεται κάθε μέρα.
ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ!!

506 eygenia 72 (2)

1 vote, average: 1,00 out of 1 (1 votes, average: 1,00 out of 1)
You need to be a registered member to rate this post.
Loading...Loading...

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_markup() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 598

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_get_image() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 156

Strict Standards: Non-static method wpsocialite::wpsocialite_list_network_options() should not be called statically in /home/sanigrammastinea/public_html/wp-content/plugins/wpsocialite/wpsocialite.php on line 166
apostoli